EN
Начало » Новини » Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на 24 май 2017 година

Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на 24 май 2017 година

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките ви кани да се присъедините към кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“. За трета поредна година на три места в центъра на София от 10 до 14 часа на 24 май можете да направите кратка диктовка, за да проверите знанията си по български правопис и пунктуация и за да засвидетелствате почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата.

logo-napisanoto-ostava

Местата са:

  • срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ пред парка „Княжевска градина“;
  • на изхода на метростанция „Сердика“ на площад „Света Неделя“;
  • на югоизточния ъгъл на кръстовището между булевард „Тодор Александров“ и булевард „Христо Ботев“.

Млади учени от Института за български език ще помагат със съвети и ще поясняват най-често допусканите грешки. Всички участници ще получат стикери с надпис „Написаното остава. Пиши правилно!“.

Открийте грешките навсякъде около себе си – в интернет, в надписи на витрини и магазини, в книги и списания, и ги споделете с нас на страницата на Института за български език „Езикови справки“!

Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките цели да привлече вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, експертите – учители, изследователи, университетски преподаватели, институциите, свързани с образованието, към огромното значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развитието на обществото.

Кампанията на Института за български език „Написаното остава. Пиши правилно!“ се провежда в рамките на дейността на Българската академия на науките „Въвеждане на съвременни методи в образованието и работата с младите таланти“.

Галерия