EN
Начало » Новини » „Написаното остава. Пиши правилно!“ на 24 май 2018 година

„Написаното остава. Пиши правилно!“ на 24 май 2018 година

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин!“ при Българската академия на науките организира традиционната празнична кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“. Каним ви да направите кратка диктовка, за да засвидетелствате почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата, като проверите знанията си по български правопис и пунктуация.

Кампанията ще се проведе от 11 до 31 май 2018 година на открито и в класните стаи в редица градове и села на България – с. Баница, Благоевград, Гълъбово, с. Дъбово, Елин Пелин, Етрополе, Димитровград, с. Крайници, с. Лехчево, Павликени, Пазарджик, Самоков, Сливен, София, Велинград, Кърджали, Ракитово, Пловдив и други. 

С кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ учени, учители и ученици ще изразят почитта си към делото на светите братя Кирил и Методий и желанието си да насърчават и поддържат любовта към българския език и уважението към правилната му употреба.  

В София кампанията ще се проведе от 10 до 14 часа на 24 май 2018 година срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ пред парка „Княжевска градина“ и в парка „Йордан Заимов“ пред театър „София“.

Очакваме ви!