Капама Зелен фасул Чест (гъст) ориз Царевична попара Суловър Сутляш
Зеленчукова чорба Продукти: киселец, лук, чушка, морков, картоф Начин на приготвяне: Продуктите се измиват, нарязват и сваряват в тенджера с вода. Свински мръвки с …
То́пена манжда
Интерактивната кулинарна карта на българската езикова територия, съобразена с най-новите съвременните информационни технологии, е първото фундаментално научно-приложно лингвогеографско изследване на българската кулинарна лексика, което същевременно е и изследване на опита и културния обмен в областта на храненето, т.е. изследване на еволюцията в традиционната народна култура. Идеята за този интердисциплинарен научен проект е продиктувана от нуждата комплексно да бъде събрана, изследвана и картографирана кулинарната лексика на цялата българска езикова територия (във и извън държавните граници на България).