Бел муж Продукти: прясно несолено овче или краве сирене, 3-4 лъжици пшенично брашно, сол на вкус Начин на приготвяне: В меден съд се натрошава …
Попарник Продукти: тиква, царевично брашно, захар, мляко, яйце, мая, краве масло Начин на приготвяне: В дълбок съд се слага царевичното брашно. Добавят се маята, …
Зелник Продукти: брашно, 1 ч. л. сол, олио, оцет, яйце, пресен лук, лапад, ориз или булгур, джоджен, яйца, сирене. Начин на приготвяне: Брашното се …
Интерактивната кулинарна карта на българската езикова територия, съобразена с най-новите съвременните информационни технологии, е първото фундаментално научно-приложно лингвогеографско изследване на българската кулинарна лексика, което същевременно е и изследване на опита и културния обмен в областта на храненето, т.е. изследване на еволюцията в традиционната народна култура. Идеята за този интердисциплинарен научен проект е продиктувана от нуждата комплексно да бъде събрана, изследвана и картографирана кулинарната лексика на цялата българска езикова територия (във и извън държавните граници на България).