ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ВЪВ ВРЪЗКА С ДИКТОВКИТЕ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ 2021


I. Организатор

Организатор на диктовките (наричан по-долу ОРГАНИЗАТОР) и администратор на лични данни, съгласно Закона за защита на личните данни, е Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ с адрес: гр. София, бул. „Шипченски проход“ № 52, бл. 17, и ЕИК 000665498. За контакти: телефон 02 979 2940, имейлnapisanoto_ostava@ibl.bas.bg.

Настоящите официални правила са достъпни за целия период на провеждане на диктовките на следния интернет адрес: . Организаторът запазва правото си да допълва или променя правилата и се задължава да спазва техните разпоредби. Участниците следва сами да се информират на посочената интернет страница (https://ibl.bas.bg/moodle/course/view.php?id=6) за промени в настоящите правила.

II. Продължителност и обхват на провеждане на диктовките

Периодът за провеждане на диктовките е от 10 май 2021 година до 31 май 2021 година. Организаторите си запазват правото да прекратят регистрацията по всяко време, като информират всички регистрирани потребители за това.

След 31.05.2021 година диктовките ще бъдат достъпни, но без участие за награди.

III. Условия за участие

Диктовките са предназначени за ученици в начален, прогимназиален или гимназиален етап на обучение.

Право на участие имат всички ученици на територията на Република България (без ограничение във възрастта).

Всеки участник може да участва само веднъж, с една регистрация.

IV. Правила на провеждане

1. Условия за участие

1.1. За да се включи, всеки участник трябва да направи диктовката и да изпрати снимка или сканирано изображение. Възможно е индивидуално или групово участие.

1.2. Изисква се регистрация със следните данни: име и фамилия, валиден имейл адрес, клас, училище, град. С регистрацията си участникът декларира, че е запознат с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ. При индивидуално участие Въпросникът се попълва от участника. При групово участие въпросникът се попълва от учителя или представител на групата.

2. Механизъм на провеждане

2.1. Провеждането на диктовките е част от дейността „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“.

2.2. Всеки участник (индивидуален или групов) трябва да предаде диктовките посредством Образователната платформа на Института за български език (https://ibl.bas.bg/moodle/course/view.php?id=6до 17:00 на 31 май 2021 година.

2.3. Организаторът има право да отхвърли дадено участие, ако в приложените материали се съдържат части, които са в нарушение на морални или нравствени норми.

2.4. Получените диктовки ще бъдат проверени от комисия. Резултатите ще бъдат обявени в 16:00 часа на 1 юни 2021 година на страницата на Образователната платформа на Института за български език (https://ibl.bas.bg/moodle/course/view.php?id=6). Всички изпратени диктовки ще бъдат публикувани на сайта на Института за български език.

2.5. С участието си потребителят се е запознал с настоящите правила, приема ги доброволно и се съгласява с тях.

2.6. Забранен е всякакъв вид манипулиране на диктовките и Организаторът си запазва правото при установяване на такова да дисквалифицира участници.

V. Награди

Награди ще бъдат присъдени за всяка възрастова група поотделно.

1. Видове награди за групово участие

1.1 Първа награда – групова грамота за първо място, ваучер за книги на стойност 100 лв., тениски с надпис „Написаното остава. Пиши правилно! за всички участници.

1.2 Втора награда – групова грамота за второ място, ваучер за книги на стойност 50 лв., тениски с надпис „Написаното остава. Пиши правилно! за всички участници.

1.3 Трета награда – групова грамота за трето място, тениски с надпис „Написаното остава. Пиши правилно! за всички участници.

2. Видове награди за индивидуално участие

2.1 Първа награда – грамота за първо място, ваучер за книги на стойност 50 лв., тениска с надпис „Написаното остава. Пиши правилно! за всички участници.

2.2 Втора награда – грамота за второ място, ваучер за книги на стойност 30 лв., тениска с надпис „Написаното остава. Пиши правилно! за всички участници.

2.3 Трета награда – групова грамота за трето място, тениска с надпис „Написаното остава. Пиши правилно! за всички участници.

3. Поощрителни награди – тениска с надпис „Написаното остава. Пиши правилно!.

4. Организаторите могат да присъдят повече от една награда в дадена категория, както и да учредят други награди.

5. Механизъм за разпределение на наградите

5.1 Победителите в състезанието се определят от комисия, която проверява диктовките. Комисията включва млади учени от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.

5.2 Наградените ще бъдат обявени на на страницата на образователната платформа на Института за български език (https://ibl.bas.bg/moodle/course/view.php?id=6).

5.3. Организаторите ще се свържат с наградени участници по електронната поща до пет работни дни след обявяването на наградите.

5.4 В случай, че бъде установено, че един и същи участник се е регистрирал повече от един път и е спечелил повече от една награда, то за валидна регистрация се смята първата по време регистрация и организаторите имат право да откажат следващите награди.

6. Получаване на наградите

6.1 Организаторите имат ангажимент да се свържат с участниците, които ще получат награда, на имейл адреса, посочен от тях във формата за регистрация. Тези участници ще получат наградите си по пощата на посочен от тях пощенски адрес.

6.2 Наградите се връчват във вида, в който са обявени, не могат да се заменят с други или да се предоставя паричната им равностойност.

6.3 Организаторите не носят отговорност в случай, че участникът не е предоставил валидни данни за контакт и с него не е бил установен контакт във връзка със спечелената от него награда.

VI. Прекратяване на диктовките

Организаторът има неотменимо право едностранно да прекрати диктовките по всяко време, обявявайки това в съответствие с настоящите правила в случай на нарушение или злоупотреба с правила или поява на форсмажорни обстоятелства. В тези случаи на участниците не се дължи компенсация. Организаторът не носи никаква отговорност за понесени загуби или пропуснати от участниците ползи, резултат от такова прекратяване.

VII. Други условия

1. Организаторите не носят отговорност, ако наградата не бъде доставена поради подадени от участника неточни или непълни имейл или пощенски адрес.

2. Организаторите не поемат отговорност или задължения за дефектно или неуспешно електронно предаване на данни или повреда на комуникационната връзка, независимо от причината по отношение на оборудване, системи, мрежи, линии, сателити, сървъри, компютри или доставчици.

3. Организаторите не са длъжни да водят кореспонденция с участници относно претенции, свързани с изтичане на срока или по други подобни поводи.

4. Организаторите не носят отговорност за невъзможност за осигуряване на участие при настъпване на обстоятелства извън техния контрол.

5. Организаторите не носят отговорност във връзка с качеството на предоставената награда.

6. Организаторите могат да заличават регистрация на потребител, ако е въведена невярна или непълна информация. Организаторите могат, но не са длъжни да информират участника по имейла за установеното несъответствие.

7. Възникнал спор между организаторите и участниците се решава по взаимно съгласие между страните, като при невъзможност да се постигне такова, спорът се отнася за решаване пред компетентния за това съд в гр. София.

Условия за обработване на личните данни на участниците

Организатор на състезанието по компютърна лингвистика и администратор на лични данни, съгласно Закона за защита на личните данни, е Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ с адрес: гр. София, бул. „Шипченски проход“ № 52, бл. 17, и ЕИК 000665498. За контакти: телефон 02 979 2940, имейлibl@ibl.bas.bg.

1. Организаторът обработва личните данни на всички участници в Състезанието в съответствие със Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и настоящите условия за обработване на личните данни.

2. С регистрацията си участниците доброволно дават изричното си съгласие да предоставят на организатора свои лични данни за нуждите на това състезание, съобразно със ЗЗЛД.

3. Организаторът гарантира, че личните данни на лицата няма да бъдат обработвани за други, извън посочените в настоящите правила, цели.

4. Организаторът поема задължението личните данни на участниците да не бъдат предоставяни на трети лица, с изключение на случаите, които са допустими съгласно ЗЗЛД.

5. Организаторът поема задължението личните данни на участниците в състезанието да се обработват за период не по-дълъг от необходимия за целите на провеждането на диктовките.

6. Организаторът гарантира, че е предприел необходимите технически и организационни мерки за защита на личните данни на участниците.

7. Всеки участник има право, съгласно ЗЗЛД, да поиска:

7.1. Да получи достъп до отнасящите се за него лични данни. Правото на достъп се осъществява с писмено заявление до Организатора.

7. 2. Да упражни и други свои права съгласно ЗЗЛД.

8. За да упражни правата си по т. 7.1. и т. 7.2., участникът трябва да подаде на адреса на Института за български език, гр. София, бул. „Шипченски проход“ № 52, бл. 17, офис 504, писмено заявление до директора на Института за български език, което да съдържа: име, адрес (вкл. електронен адрес), други данни за идентифициране на съответния участник, описание на искането и предпочитаната форма за предоставяне на информацията. Заявлението следва да бъде подписано, да има дата на подаването му и адрес за кореспонденция. Заявлението се отправя лично от физическото лице или от изрично упълномощено лице чрез нотариално заверено пълномощно. Организаторът разглежда заявлението и се произнася по него в 14-дневен срок от подаването му.

Copyright © 2021 Институт за български език

Последно модифициране: вторник, 11 май 2021, 09:36