EN
Начало » Новини » „Написаното остава. Пиши правилно!“ в СУ „Бачо Киро“ в гр. Павликени

„Написаното остава. Пиши правилно!“ в СУ „Бачо Киро“ в гр. Павликени

На 26 и 27 април 2021 г. учени от Института за български език „Проф. Л. Андрейчин“ към Българската академия на науките посетиха в рамките на постоянната дейност на Института „Написаното остава. Пиши правилно!“ учениците от СУ „Бачо Киро“ в гр. Павликени по повод тържествените чествания на 100-годишнината от създаването на тяхното училище.
На 26.04.2021 г. с учениците от шести и седми клас бе проведена забавна образователна викторина по български език, в която те показаха завидни познания, умения за аналитично мислене и екипна работа. Почетни гости при провеждането на езиковата игра бяха инж. Албена Петрова – заместник-кмет на община Павликени, и г-жа Аделина Николова – експерт по БЕЛ в РУО – Велико Търново.
На 27.04.2021 г. екипът от учени се срещна с по-големите ученици и техните учители, за да ги запознае с огромното богатство от ресурси: речници, атласи, справочници, уроци, тестове, викторини, корпуси и мн. др., достъпни напълно свободно на страницата на Института, както и с начините за тяхната употреба, а също така и с предлаганите преподавателски обучителни курсове и семинари.

➥ Галерия