EN
Начало » Новини » Кампанията на Института за български език „Написаното остава. Пиши правилно!“ в село Дъбово

Кампанията на Института за български език „Написаното остава. Пиши правилно!“ в село Дъбово

През тази година началото на кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ поставиха учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Дъбово, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора. От 2015 г. Институтът за български език при Българската академия на науките организира диктовки в различни български училища или на открито по случай 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В с. Дъбово диктовката се проведе в класните стаи, тъй като това е най-познатата за учениците обстановка. С радост може да се отбележи фактът, че децата се справиха много добре с нелеката за тях диктовка. Това е заслуга и на техните преподаватели, които работят всеотдайно и с голяма любов към професията и учениците.

През 2017 година с призива на кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ учени, учители и ученици отново отдават почит на делото на светите братя Кирил и Методий и изразяват своя дълг да поддържат и насърчават любовта и уважението към правилния български език и българското образование.

Галерия