EN
Начало » Новини » Европейски ден на езиците 2017

Европейски ден на езиците 2017

EDL2015_50x70_2017_new

 

На 30 септември 2017 г. (събота) от 11.00 до 16.00 ч. в Ринг мол София на бул. „Околовръстно шосе“ № 214 за поредна година двадесет и три културни и научни институции, както и дипломатически представителства в България ще отпразнуват заедно Европейския ден на езиците. Институтът за български език ще представи занимателни игри (подходящи за различни възрастови групи), в които участниците трябва да предложат подходяща дума с домашен произход на мястото на дума с чужд произход. Наградите ще бъдат фланелки и стикери с надпис „Написаното остава. Пиши правилно!“ – мотото на постоянната кампания на Института за български език за насърчаване на грамотността.

 

Очаквайте интересна програма, много игри и забавления на различни езици!

 

Кой организира Европейския ден на езиците?

 

Европейският ден на езиците се чества от 2001 г. насам, след успешното провеждане на Европейската година на езиците. Съветът на министрите при Съвета на Европа приема решение в седмицата около 26 септември ежегодно да се отбелязва и насърчава многоезичието в Европа.

 

Събитието в България е инициатива на Мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз и се организира в партньорство с посолства и културни институти на различни държави. Институтът за български език е съорганизатор на събитието.